България е остров на стабилността на Балканите. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в Смолян.

"Знаете, че в Гърция правителството е в оставка, в Турция - в оставка, в Македония - в оставка, в Румъния премиерът подаде оставка. Виждате какво става в региона. Затова  благодарих и на БСП, и на АБВ, и на всички, които поддържат коалицията - Реформаторски блок, Патриотичен фронт, за това, че имаме парламент, имаме правителство и всички заедно поддържаме стабилността в държавата.  На фона на всички останали, имаме реален шанс да се измъкнем от блатото", каза Борисов, цитиран от БНР.

Премиерът изтъкна, че България няма основание да се притеснява за бежанска вълна повече, отколкото досега. Той увери, че правителството е взело необходимите мерки.

"Изпратихме повече хеликоптери, повече служители на границата. Досега целият ни ресурс отиваше на българо-турската граница, а сега изпратихме, от вчера, и по Кюстендил, по гръцката граница. С Гърция лесно, защото като страна-член на ЕС - можем да ги върнем, ако влезат повече бежанци, докато с Македония не е същият проблем. Затова там са повече хора. Тези хора трябва да си стоят в своите държави", обясни Борисов.

Според премиера следващата година ще е по-добра "с парите, които събираме повече от контрабандата".

Заедно с кмета на Смолян Николай Мелемов Борисов откри реконструирана многофункционална спортна площадка на стадиона в града. С церемонията за откриване на спортните обекти приключва проект за ремонт и рехабилитация на спортен комплекс в града на стойност близо 5 млн. лв.

Борисов пък отчете в профила си във "Фейсбук", че с 5 милиона лева е направен пълен ремонт на залата, направени са и многофункционална спортна площадка, ремонт на съблекалните на стария стадион, както и на басейна. Изградени са напълно нови игрища за футбол, тенис на корт, волейбол, площадка за скейтборд и стена за катерене.