Наблюдаващата прокурорка на разследването за атентата на летище "Сарафово" Калина Чапкънова ще поиска още едно удължаване на срока.

"Като гледам темпото на изпълнение на международните поръчки, това е логиката", каза бургаската обвинителка пред Клуб Z.

На въпроса ни - щом толкова се бавят нещата, това означава ли, че чакаме информация не от "партньорска" служба, а примерно от Африка, тя отговори с усмивка: "Изводите оставям на вас", без да ни опровергае.

Калина Чапкънова

В рамките на 3 дни главният прокурор Сотир Цацаров и МВР шефът Цветлин Йовчев казаха, че самоличността на атентатора камикадзе е установена. В. "Преса" писа, че той е алжирец.

Поредно 4-месечно удължаване на следствието бе разрешено през март, а следващото ще бъде поискано през юли, когато изтича срокът, уточни прокурор Чапкънова.

На 18 юли 2012 г. терорист взриви на летище „Сарафово” автобус с току що пристигнали у нас израелски летовници. Загинаха 5-има туристи, българският шофьор и самият камикадзе. Две години след това бяха обявени имената на двама от съучастниците, самият атентатор е тайна, а четвъртият участник въобще още не е установен.