"Челси" сътвори един от големите си обрати в своята история. Играчите на мениджъра Жозе Моуриньо отстраниха "Пари Сен Жермен" и се класираха за полуфиналите в Шампионската лига, след като биха французите с 2:0 на "Стамфорд Бридж". Така след 1:3 в първия мач англичаните продължават напред по правилото за повече голове на чужд терен.

И двете попадения за "Челси" отбелязаха резерви - Андре Шурле в 32-ата мин, който замени Еден Азар още в 18-ата мин, и Демба Ба в 87-ата, който пък влезе на мястото на Франк Лампард в средата на второто полувреме. ПСЖ също имаше своите шансове - точните удари бяха 7-4 в полза на "Челси", неточните 8-6 за гостите, но в крайна сметка френският шампион така и не се добра до  скъпоценния гол на чужд терен. Именно попадението на "Челси" в първия мач класира отбора напред.

Този сезон "сините" не блестят с кой знае каква игра, но имат на скамейката си гениален треньор. Специалния е най-силният играч на "Челси" и като нищо може да изведе лондончани поне до финал, а защо не и до нещо повече? Само трофеят в ШЛ липсва на Моуриньо като наставник на "Челси". Освен това португалецът никога не е отпадал на четвъртфинал в най-престижния европейски клубен турнир и вече е в серия от четири поредни влизания в Топ 4 на Европа след трите поредни с "Реал" Мадрид и тази година с "Челси".

"Отборът, който се защитаваше (ПСЖ - б.а.), бе наказан. Заслужаваме да стигнем полуфиналите. Казах на футболистите да се забавляват на терена. Демба Ба направи решителния завършек за нас. Ако на полуфиналите ни се падне "Реал" Мадрид - ок, ще играем", каза със самочувствие след мача Жозе Моуриньо.

Наставникът на ПСЖ Лоран Блан пък смята, че липсата на Златан Ибрахимович в състава на французите е била фатална. Шведът е контузен.

"Загубихме срещата в последните пет минути. Смятам, че играхме добре, но двубоят не се разви по наш сценарий. Трябваше ни повече физическа мощ, а тъкмо това е силата на "Челси". Трябва да работим много и да растем. Фатална за нас се оказа липсата на Златан Ибрахимович", сподели Блан пред медиите.

"Пари Сен Жермен" отпада на втори пореден четвъртфинал в ШЛ. Любопитното е, че и миналата година парижани напуснаха надпреварата при равен резултат в двата мача и по-малко голове на чужд терен - тогава срещу "Барселона" (2:2, 1:1). "Челси" пък отсрами честта на Англия, след като миналия сезон Острова нямаше представител в Топ 4.