"Борусия" Дортмунд бе на крачка от това да сътвори може би най-големия обрат в историята на Шампионската лига, но миналогодишният финалист в турнира стигна само до 2:0 над "Реал" Мадрид в Германия и след загубата с 0:3 в първия мач напусна надпреварата. "Белите" пък се класираха за четвърти пореден полуфинал (предишните три загубени) и мечтаят за Десетата.

Убедителният успех с 3:0 в първия мач явно бе дал самочувствие на играчите на треньора Карло Анчелоти, но то се изпари само след 37 мин игра, когато електронното табло показваше 2:0 в полза на "Борусия". "Реал" си позволи и лукса да изпусне дузпа още в 17-ата мин. До края на мача "жълто-черните" продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена, но до нови голове така и не се стигна. "Реал" е на полуфинал, но тотално разочарова с играта си. Домакините пък напускат надпреварата с чест и достойнство, а също така записаха трета поредна победа у дома срещу "Кралския клуб" само в рамките на два сезона - 2:1, 4:1, 2:0.

Между другото подобни отпускания във втория мач (или полувреме) са типични за треньора на "Реал" Карло Анчелоти. През сезон 2003/04 "Милан" разгромява в първия четвъртфинал в ШЛ "Депортиво" Ла Коруня с 4:1 у дома, но на реванша сякаш излиза друг отбор, а не "росонерите" - 4:0 за испанците и позорно отпадане на тогавашния носител на трофея. Само година по-късно, вече на финала, на почивката "Милан" се прибира с аванс от три чисти гола срещу "Ливърпул", който сътворява шеметен обрат до 3:3 само в рамките на няколко мин в началото на втората част, а накрая грабва и трофея след продължения и дузпи.

Треньорът на домакините Юрген Клоп бе видимо доволен след края на мача въпреки отпадането на своя отбор.

"Момчетата искаха да се класират, но за съжаление не успяхме да покажем на какво сме способни в Мадрид. Днес обаче играхме на 100%. Можете да направите видео от този мач и да го покажете на всички отбори, които губят с 0:3 в първия мач. Гордея се с този отбор", заяви след мача треньорът на "Борусия".

Той е желан от редица клубове, като се появиха слухове, че от лятото може да поеме "Арсенал", а по-рано през сезона английските медии го свързваха и с преминаване в "Манчестър Юнайтед".

"За нас е добре да се събуждаме от време на време. Добре е, че се случи тази вечер, а не в предстоящите мачове, които имаме. И двата гола паднаха след наши грешки, но е хубаво, че след това успяхме да се справим с напрежението", коментира след края на мача вратарят на "Реал" и главен виновник резултатът да е само 2:0 Икер Касияс.

След загубата на "белите" единственият отбор без поражение в тазгодишното издание на ШЛ остава "Атлетико" Мадрид, който днес приема "Барселона" в спор за място на полуфиналите (1:1 в първия мач на "Ноу Камп").