Криминално проявеният Бисер Миланов, по прякор Петното, е взимал пари от Николай Бареков, но не и от Бойко Борисов. Лидерът на "България без цензура" му дал на няколко транша около 50 000 лв.

С тази версия излезе Петното при "дефиле" по сутрешните блокове днес. Интервютата с Миланов и по бТВ и по Нова тв, бяха от ареста, където той лежи, докато тече делото му за заплаха за убийство. 

Версията на Петното се разминава генерално с тази на бившия му съратник Йордан Бонев, който във вторник бе изслушан от временната анкетна комисия в парламента. Тя се занимава с нищене на въпроса срещали ли са се Бонев, Петното и лидерът на ГЕРБ в къщата на Борисов в Банкя. И защо.

Припомняме, че Бонев, който стана известен покрай всякакви видове протести като лидер на движението "Свобода", обяви преди време, че Борисов обещал на него и Миланов 500 000 лв., за да организират антиправителствени бунтове и да дискредитират лидера на "България без цензура" Бареков. Дал им капаро от 12 000 лв. "Сделката" била "скрепена" на 26 декември м.г. на по кафе в Банкя. Още по-преди това обаче същият Бонев категорично отричаше пред камера на бТВ да се е срещал с Борисов.

Преди седмица пък Миланов бе докаран в парламента на безпрецедентно изслушване от депутатите - с белезници. Заседанието бе закрито за медии, а представителите на ГЕРБ отсъстваха, тъй като отдавна бойкотираха работата на цялата комисия. Така, след заседанието, какво е казал Петното обобщи председателката на комисията Сияна Фудулова от БСП. По думите й той разказал, че ГЕРБ стои зад платени протести срещу правителството миналото лято.

Лично обаче, в ефир, Петното отрече да е правил такива изказвания пред депутатите. Той отрече и да е взимал пари от Борисов, но потвърди за срещата в Банкя. По думите му си говорили принципни неща, като например ще става ли "Свобода" партия и докога ще сваля правителството само по площадите. 

Пари обаче Миланов взимал на няколко пъти от Николай Бареков, разказа той. Клипче, което показва близък разговор между лидера на ББЦ, Петното, Бонев и група мъже, се върти в мрежата почти от година, но досега никой не е давал обяснение за него. Действието се развива в Русе. 

Според разказа на петното Бареков му платил три пъти по 10 000 лв. и веднъж 20 000 лв. Арестантът малко се оплете за какво са му били давани тези пари. Първо каза, че взел 10 бона, за да бъде нещо като охрана на лидера на ББЦ. После взел още пари, за да организира протестите срещу бившия член на ВСС, уволнен наскоро дисциплинарно - Камен Ситнилски.

Пеното не можел да си обясни защо бившият му партньор Бонев е заел противоположни на неговите позиции, нито на какво се дължал разривът между Борисов и Бареков. Но пък разказа, че докато бил в ареста, Бонев, чрез адвоката му, поискал от него да подпише документ с невярно съдържание. В него се твърдяло, че е взел пари от лидера на ГЕРБ. Петното отказал.