"Байерн" взе добър аванс в Манчестър в първия четвъртфинал срещу "Юнайтед" - 1:1, но преди седмица "червените дяволи" показаха, че баварците не са чак толкова страшни. Мениджърът на отбора Дейвид Мойс бе избрал правилната тактика, с която да неутрализира силните страни на  носителя на требъл от миналия сезон, но на "Алианц Арена" в Мюнхен "Юнайтед" ще се нуждае от нещо повече, за да отстрани немския колос.

Треньорът на домакините Пеп Гуардиола е уверен в успеха на своите тази вечер.

"1:1 е рискован резултат, не успяхме да победим в Манчестър. Убеден съм обаче, че ще продължим напред. Искаме да победим утре (днес - б.а.). Шампионската лига е различен турнир от Бундеслигата, която ние вече спечелихме. Да, съжалявам за загубата от "Аугсбург" ("Байерн" падна за пръв път през сезона в Германия в миналия кръг - б.а.), но погледите ни бяха вперени изцяло в мача с "Юнайтед". Трябва да запазим добрата си форма и да не допускаме гостите да контраатакуват, когато изгубим топката. Знам точната стратегия за мача и с подкрепата на феновете можем да вземем двубоя", сподели преди мача испанският треньор.

Въпреки страховитата форма, в която се намира "Байерн" в последните два сезона, баварците не спечелиха нито едно от последните си четири домакинства на английски отбори - по две равенства и загуби. Само срещу "Юнайтед" обаче немците са 2-2-0 у дома, което дава поводи за оптимизъм преди мача.

Мениджърът на "Ман Юн" Дейвид Мойс се надява неговият отбор да се представи по-добре, отколкото в първия мач преди седмица.

"Чакам с нетърпение двубоя. Ще направим всичко по-силите си да стигнем до финала. Искам да държим повече топката и да окажем влияние върху развоя на срещата. Мачът е като финал за купа, нищо че е четвъртфинал реванш. На всяка цена трябва да вкараме гол, ако искаме да продължим напред. Представяме се добре в ШЛ. Ще направим всичко възможно, за да може Уейн Рууни да вземе участие в мача", каза Мойс.

Рууни е контузен, но най-вероятно ще играе тази вечер на "Алианц Арена". "Юнайтед" се представя повече от добре срещу германци - 15 победи, 8 равенства и само 5 загуби, като гост е 6-5-4. Спечели последното си гостуване в Германия с гръмкото 5:0 през ноември м.г. в груповата фаза на терена на "Леверкузен".

Всички помнят великия финал на 26 май 1999 г., когато "Юнайтед" сътвори магичен обрат с два гола в добавеното време срещу "Байерн". През сезон 2009/10 обаче баварците отстраниха англичаните на четвъртфинал в турнира след нова драма - 2:1 в Германия след обрат и 2:3 в Англия след нов обрат, този път от 0:3. Плюс за "червените дяволи" този път е, че са абсолютен аутсайдер в двубоя и няма какво да губят, докато целта пред "Байерн" и Гуардиола е защита на трофея в Шампионската лига - нещо, което нито един отбор не е успявал да направи досега.