Министърката на туризма Николина Ангелкова продължава със сизифовските си усилия да напълни България с индийски туристи. След като си направи снимки за спомен с половината звезди на Боливуд, начело с Шарук Хан, днес в Балчик тя откри българо-индийски голф турнир „Среща на шампионите с Шив Капур“ със специалното участие на индийската голф звезда Шив Капур. 

Това е най-големият българо-индийски голф турнир, който ще представи голф дестинация нос Калиакра и възможностите за този вид туризъм в нашата страна. Събитието ще събере голфъри от Европа и Азия, като ще продължи на 1 и 2 септември. На проявата са поканени представители на индийски и британски медии, на голф асоциациите от България, Индия и Турция, туроператори и хотелиери, разкриват от ведомството на Ангелкова.

"Голф туризмът е един от приоритетите на Министерство на туризма", каза министърката малко преди откриването на турнира, цитирана от Агенция "Фокус".

Според Ангелкова за да се постигне конкурентноспособност на туристическия сектор у нас, ще бъдат подготвени основите за изграждане на нови голф комплекси в България. Освен това министерството щяло да подпомага за рекламирането и популяризирането на вече създадените игрища.

"Разработена е инвестиционна карта за административна подкрепа от страна на Министерство на туризма на инвеститорите в този сектор. Целта е тяхното улесняване", посочи министърката.

Според нея България ще привлече към себе си международното внимание и ще стане още по-популярна голф дестинация.

"Министерството ще продължи да работи в посока на превръщането на страната ни в целогодишна туристическа дестинация с фокус на гурме, вино и голф туризма. Провеждането на турнира ще постави по-дълбоки основи и на индийско-българското сътрудничество", допълни министър Ангелкова.

Тя посочи още, че Индия е в плановете на министерството за перспективен туристически пазар и вярвала, че в рамките на следващите 5 години България постепенно ще стъпи и на него.

 В момента страната ни се посещава от съвсем незначителен брой гости от многолюдната азиатска държава.