Днес беше напрегнат ден за крадеца Ярослав Димитров-Яро. Софийският градски съд сутринта пусна на свобода автоджамбазина рецидивист, който беше обвинен в кражбата на две коли от подземен гараж в столичен квартал.

Това е същият крадец, за който премиерът Борисов изригна на заседание на Министерския съвет: 

"Разбирам демокрация, демокрация, ама дай да има малко демокрация и за хората. Този човек не е ли демократ, където се събужда и му няма колите."

При това Яро бил по това време в домашен арест.

Автоджамбазинът беше оставен в ареста миналата седмица от районния съд, но според втората инстанция нямало достатъчно доказателства, че той е откраднал колите.

Според съдията докладчик две експертизи на видеозаписа, на който се вижда как Димитров задига колите, резолюцията на видеото била много ниска. А това означавало, че не може да се твърди с категоричност, че именно Яро е апашът. Извършителят може да е всеки, прецени съдебният състав с председател Вера Чочкова (бившата кандидатка за шеф на Инспектората, б.р.) и пусна на свобода Димитров.

"Правен свят" съобщава, че определението на СГС е изненадало и самия обвиняем, който след това благодарил на състава. Той дори е оттеглил жалбата си срещу определението на Софийския районен съд миналата седмица, който го остави в ареста.

Следобяд обаче Софийската районна прокуратура пак задържа пословично известния крадец с мярка за 72 ч. Този път - за вещно укривателство.

Димитров е обвинен за това, че на 27 и 28 май 2014 г., в съучастие с Божил Гюров, е укрил чужди движими вещи – два мотоциклета марка „Ямаха” и един мотоциклет марка „Хонда”. При разкриване на престъплението Димитров е бил задържан по друго дело и затова не му е взета мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор е наложил на Димитров забрана за напускане на страната, съобщиха от държавното обвинение.

На 29 август СРП ще внесе искане в Районен съд – София за постоянното задържане под стража на Ярослав Димитров и по настоящето наказателно производство.