След нощувка в изтрезвителя е бил пуснат да си ходи пияният полицай Иван Страхилов от СДВР, научи Клуб Z от ченгета. Служителят на столичната дирекция бе заснет с любителска камера как въоръжен с 2 пистолета, десантен нож и шокова палка се клатушка и пада на метри от училище и детска градина в столичния кв. Световрачане.

Инцидентът е станал във вторник около 17.30 ч, съобщи БНТ. Деца от близката площадка се обадили на тел. 112, когато "Рамбовецът" се строполил в градинка току до тях. Според националната телевизия, се наложило освен дошлите патрули на СИГМА, с ченгето да преговарят директори на СДВР и жената, с която живее на семейни начала. Той дълго отказвал да предаде оръжието си. За капак - той е бил и с колата си, научи още  Клуб Z.

Срещу Страхилов вече е образуване дисциплинарно производство. Засега никой не казва дали случаят ще бъде предаден на прокуратурата, затова и срещу Страхилов няма искане за мярка за неотклонение. 

По-вероятно е той да бъде само дисциплинарно уволнен , защото е нарушил само Закона за движение по пътищата и Етичния кодекс на МВР.