"Ако искаме просто да управляваме сме най-стабилната коалиция на света, но целта на Реформаторския блок е да променя страната, а в този смисъл коалицията е много трудна, защото не всички в нея искат такава промяна".

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в Пловдив, цитиран от "Дарик". Така той отговори на въпрос, относно стабилността на управляващата коалиция.

"На моменти сме доста самотни, но се справяме макар да е бавно, трудно и с отлагане“, каза още Кънев.

Той допълни, че съпротивата е много жестока, а интересите и злоупотребите са огромни.

"Никой в Реформаторския блок не се съмнява, че смисълът да участваме в управлението е да променяме страната в сферите на здравеопазването, антикорупционното законодателство и съдебната власт", убеден е Кънев.

Според лидера на ДСБ местната власт е една от най-големите обществени язви. Той сравни  местните избори в България  със състезание между брокери на гласове, а не като дебат за политики. Това според него е една от основните причини за тежкото състояние на общините ни и за много доброто състояние на олигарсите, които се въртят около тях.

"Реформаторският блок ще има кандидат за изборите  във всяка община. Може някой да ни напусне и да си се кандидатира и това, както виждате се случва в Пловдив. ГЕРБ има свой кандидат, има и човек, който е в ГЕРБ, но най-вероятно ще бъде наш кандидат с различна програма и различни приоритети за града", каза Кънев визирайки кандидатурата на Здравко Димитров за кмет на Пловдив.

Кънев пристигна днес в Пловдив за провеждането на семинар за добрите практики в местното управление, организиран от фондация "Конрад Аденауер".