Със свое решение ЦИК обяви населените места в чужбина, където ще има открити секции за гласуване на референдума за електронния вот, който ще се проведе заедно с местните избори. Към този момент тези места са 307. 83 от тях са в Турция,  което прави около 30%. 37 са населените места в Испания, 33 във Великобритания, 32 в САЩ и т. н.

Тези населени места са обявени в съответствие с чл. 14, т.3 от Изборния кодекс. Този текст гласи, че избирателни секции извън страната се образуват в местата, в които на проведени до 5 години преди изборния ден избори е имало образувана поне една избирателна секция, в която са гласували не по-малко от 100 избиратели.

Пред Клуб Z говорителят на комисията Александър Андреев уточни, че списъкът с местата, в които ще се гласува, не е окончателен, защото тепърва ще се вземат предвид заявленията на български граждани в чужбина. Според чл. 14 т. 2 от кодекса избирателни секции извън страната се образуват и при наличие на не по-малко от 40 избиратели, които са подали заявление.

Възможно е във всяко едно от обявените места да има повече от една секция за гласуване.