Потъналият (напълно незаслужено) в медийна сянка кмет на врачанското с. Галиче Ценко Чоков избухна в последния месец (напълно заслужено). Първо любимият лидер 4-ти мандат стана обект на обсъждания, като обяви преди местния вот, че ще води 200 съселяни на море за своя сметка.

Тези дни в северозападните медии излизат фотоподборности от въпросната социална придобивка, като най-прецизен е сайтът tribali.info. Който дори влезе в полемика с колеги от региона къде всъщност се провежда въпросното летуване. Оказа се, че не е край Златни пясъци, както гласяха инсинуациите, а на Кабакум до Варна.

Именно в тази светлина под заглавие "Ценко Чоков скри бабите от Галиче край Варна" сайтът публикува кадри от кметския крайморски холидей. Само че в публикацията баби няма. Има тези гласоподаватели:

Класика в златисто, татуисто и парад на лошо скроените шорти.

Емблемата на плавния преход от застраховане към политически успехи е с шапката в дъното на кадъра.

Историята мълчи дали останалите са от крайно нуждаещите се галичани, за които кметът изначално организира събитието. Като че ли по-вероятно е да имат връзка с факта, че Чоков преди години се прочу, когато издигна знамето на СИК над общината. (Иначе самият той е желан партньор, издиган от различни политически сили, включително през 2011 г. от ГЕРБ, б.р.).

Но за да не си помислите, че воденето на бабите е пиар инсинуация, или че въобще не се е състояло, се появиха и кадри от вълшебното изкарване на въпросните "баби". И най-вече на кмета...

Тук Чоков - решен един път в бяло, един път в актуалния за сезона "синьо-голо до кръста", показва, че разбира от веселба, а в пакета на гостите влиза и нещо като аниматор - самият той.

Това е ром с рототом, който свири "по гърба" на кмета, докато правят почетна обиколка.

Може би разбира и от актуалния (преди 15-ина години) танц на "Ласт кечъп" Asereje, но това можем само да гадаем.

Със сигурност кметът е доста пластичен и се раздава за гостите си,...

... вследствие на което някои галичани не могат да се сдържат да не си направят селфи.

Освен това кметът не е стиснат и в знак на въоудшевление раздава "за едно кръгче" прословутите ланци и гривни, научаваме още от кадрите.

Снимките са предоставени tribali.info