При подготовката на изборите в страната надделяват неполитически средства, натискът върху кандидати, натискът върху активисти, влиянието вътре в политическите партии, и се прави опит за инженерство с неполитически средства на кандидатурите, заяви БСП лидерът Михаил Миков на заседанието на Националния съвет на партията, което се провежда днес, предаде БГНЕС.

"Може би вече сме посвикнали през годините и затова често изборите в България са оценявани като нечестни, но тази година очевидно залогът е много голям, защото тези подходи придобиват все по-голямо разпространение, включително без притеснение от фактите, които излизат в публичното пространство", каза Миков.

БСП лидерът "удари" и по отлюспилите се от БСП през последните години организации, които се явяват отделно от Столетницата на изборите.

"Има редица псевдолеви проекти, които в момента, заблуждавайки избирателите ще претендират за техния глас. Защото смятам, че е недопустимо, некоректно, морално укоримо - хора, които направиха всичко възможно в името на своите лични амбиции за лоши резултати на левицата на европейските избори и парламентарните миналата година - тази година, сега на тези избори, да са най-гръмките говорители за обединение на левицата”, заяви председателят на БСП.

Миков каза, че трябва да постигнат резултати, които да позволят решително и бързо "след изборите да продължи политическото оздравяване и организационното укрепването на БСП", предаде БГНЕС.