Лидерът на БСП Михаил Миков разкритикува досегашното управление на десните партии в София и изтъкна, че в момента столицата е най-богатият и най-задлъжнелият град. Пред Нова ТВ Миков заяви, че кандидат-кметът на БСП в София Михаил Мирчев има добри шансове и може да отиде дори на балотаж.

"Проф. Мирчев има много добри шансове. Той внася политически елемент в местните избори. Може да реабилитира политиката в местната власт. Смятам, че ще отиде на балотжа. София е най-богатият и най-задлъжнелият град. Как живеят хората в крайните квартали? В София е нужна друга политика. Десният модел презастрои София, превърна я в две части - лъскава витрина и един квартал като "Люлин", каза Миков.

Той коментира и факта, че Георги Кадиев ще се кандидатира самостоятелно за кмет на София, заради което бе изключен от БСП.

"Няма враг. Кадиев приключи, смятам че това е всичко по въпроса. Коментарите по този случай ще заглъхнат постепенно. Да е жив и здрав", каза Миков.

И допълни:

"Огорчението в редовия социалист е много силно от такъв тип поведение. Единствено кариерата не може да бъде причина за участие в политиката. Във всички партии се случва да си тръгват знакови лица. Хиляди нови членове влизат в БСП. Сигурно сред тях бъдещето ще покаже нови знакови лица".

Миков каза, че е говорил с Кадиев и му е заявил, че прави грешка. Според него този случай не е много важен за бъдещето на левицата.

"Вляво автентичната опозиционна партия е БСП", категоричен е Миков.

Според него е нормално да има подобни проблеми, като този с Кадиев в една демократична партия.

"ГЕРБ няма проблеми. Там бащицата ги миропомазва един след друг", даде пример Миков.