Феминистката група "Фемен" отново се прояви като с голи гърди спря мюсюлманска конференция край Париж, посветена на ролята на жените. Две от протестиращите бяха арестувани след случилото се, съобщи "Дейли телеграф".

Според Инна Шевченко, говорителка на феминистката протестна група, която се роди в Украйна, но чиито основателки вече живеят в Западна Европа, двама духовници фундаменталисти са дискутирали "важния" въпрос дали "жените трябва да бъдат бити ил не". Точно тогава две от активистките на "Фемен" на 25 и 31 години хвърлили робите в арабски стил, с които били загърнали, и скочили на сцената. Това се случило в събота вечер. Едната била изписала на тялото си с мастило: "Никой не може да ме подчини". Върху другата се четяли думите: "Аз съм своя собствен пророк". Двете протестиращи хванали миклофоните и започнали да викат феминистки призиви на английски и арабски перди да бъдат грубо свалени от сцената ото около 15 мъже и предадени на полицията. Имало и такива, които са ритали жените. Според разказа на Шевченко някои от мъжете крещяли: "мръсни блудници" и "убийте ги". Тя специално благодари на полицията, която защитила двете протестиращи. Те са дали показания в полицията и са били освободени. Започнало е разследване.

Реакцията на феминистките от "Фемен" срещу конференцията не е самотна. Близо 6000 души подписаха онлайн петиция срещу събитието. Организаторите на конференцията обявиха, че са станали "жертва на антимюсюлманската медийна истерия".