"Реал" (Мадрид) отстъпи първото място в класацията на "Форбс" за най-скъпите спортни клубове в света. На върха се завръща отборът по американски футбол "Далас Каубойс" със стойност 4 милиарда долара. "Белия балет" остава на второ място с $3,26 млрд. 

Първата десетка се доминира от клубове в американските спортове. Третото място е за "Ню Инглънд Пейтриътс" - $3,2 млрд. и бейзболния "Ню Йорк Янкис" - 3,2 млрд., а нататък личат още "Вашингтон Редскинс", "Ню Йорк Джайънтс", "Сан Франциско 49", "Ню Йорк Джетс", "Хюстън Тексанс", а също така баскетболните "Лос Анджелис Лейкърс" и "Ню Йорк Никс".

От европейските клубове, освен "Реал", в топ 10 място са намерили "Барселона" - 4-ти с 3 милиарда, и "Манчестър Юнайтед" - 5-и с 2,6 млрд.

Личи, че стойността не е свързана с моментното състояние на даден отбор. Така например "Далас" не е печелил титлата в американския футбол от 1995 г. Но притежава близо 100-хиляден стадион, който се пълни на всеки мач, при това билетите му са доста скъпи. Същото се отнася за "Янкис", за "Манчестър Юнайтед", "Лейкърс" и "Никс".