Вторият човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов, няма да търси виновни за според него набеждаването, което първо доведе до осъдителна присъда срещу него за отказ да разпореди използване на СРС-та срещу криминално проявени, а след това на втора инстанция беше оправдан.

"2013 г., преди стартирането на предизборната кампания, нали знаете кой ме набеди публично. Вие знаете ли, че кечърите не могат да подслушват. Да ми се е извинил европейският политик Станишев? Не. Не желая да ми се извинява", коментира Цветанов друго дело, заведено срещу него по информация, огласена от бившия лидер на БСП Сергей Станишев.

"Единственото, което исках, беше да има справедлив процес. Не очаквайте повече от мен да коментирам, има още една инстанция и когато всичко приключи, ще мога да коментирам", заяви Цветанов.

Цветанов е категоричен, че Иван Тотев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, след като в последно време има информации, че лидерът на партията Бойко Борисов е "охладнял" към пловдивския кмет.

"Кандидатът на ГЕРБ за Пловдив е Иван Тотев. Разбира се, че в тази кампания ще има много спекулации и внушения. Някой, който не може да прави кампания и да представи своите кандидати, може да прави всякакви внушения", казва Цветанов.

Иван Тотев ще бъде избран и това е, защото е човекът, направил най-много за Пловдив през последните 25 години, категоричен е той.

Цветанов посочи и места, където ГЕРБ и Реформаторският блок ще са в остра конкуренция.

"Искаме да пречупим монополи в Хасково, Монтана. Оспорвана ще бъде битката в Хасково. Реформаторите искат да остане сегашното статукво на Георги Иванов, ние искаме промяна. За Варна, те подкрепят Чавдар Трифонов, хората, които стояха зад него, бяха Цветан Василев и Бареков. Но това си е тяхно решение", коментира той.