Виола Дейвис стана първата афроамериканка, която спечели наградата "Еми" за най-добра главна женска роля в драматичен сериал – за участието си в "Как да ти се размине убийство" на АВС. Това стана ясно на церемонията по връчването на престижните телевизионни награди в неделя вечерта в Лос Анджелис. "Игра на тронове" пък бе обявен за най-добрия драматичен сериал. Филмът получи още отличия за поддържаща мъжка роля - Питър Дънклидж, за режисура – Дейвид Нътър и за сценарий – Дейвид Бениоф и Ди Би Уейс. При телевизиите триумфът бе за и създателя на фентъзи сагата НВО с общо 14 статуетки.

При драматичните сериали за най-добър актьор бе провъзгласен Джон Хам в "Луди мъже" на АМС. Реджи Кейти пък взе статуетката за гостуваща звезда за появата си в "Къща от карти" (Netflix).

И в категориите за комедийните сериали голямата победа се оказа за НВО. Най-добрият сериал в този сегмент стана "Вице". Поредицата получи и статуетката за сценарий в сектора – на Саймън Блекуел, Армандо Янучи и Тони Роч, за поддържаща роля при мъжете – Тони Хейл, и за водеща женска роля – Джулия Луис-Драйфус.

Успехи при комедийните сериали завоюва и "Прозрачен". Статуетки имаше за за режисьора Джил Солоуей, за главна мъжка роля – Джефри Тамбор и гостуващ актьор – Брадли Уитфорд.

 

Площад Славейков