Германското футболно величие Лотар Матеус направи любопитно изказване за националния отбор на България. В Москва, където бе гост на събитие по случай 1000 дни до световното в Русия, Матеус разкри, че му е оказвано влияние да взема определени футболисти. 

От думите му излиза, че това са Николай Михайлов и Живко Миланов, съответно син и зет на президента на БФС Борислав Михайлов.

"Бил съм селекционер на Унгария и България. Необходимо е да разбираш манталитета на играчите и местния език... В България не ми се получи, тъй като някои футболисти бяха с връзки. Един - син на президента на футболния съюз, друг - женен за дъщеря му, трети -  с подобни неща. Постоянно чувствах намеса: вземи този, вземи друг... Така и не разбрах тази страна на българския манталитет", твърди Матеус пред руски медии.

Разговорът за патилата му в Унгария и България тръгва от въпрос за уволнения наскоро национален селекционер на Русия италианец Фабио Капело.

"Капело има отлични резултати, но те са постигнати почти само с италиански отбори. Вземете например Джовани Трапатони по времето му в "Интер". В Италия той беше много влиятелен треньор, но след като премина в "Байерн" (Мюнхен) заради незнанието на езика загуби значителна част от своята сила. С Капело се случи същото", добави капитанът на световните шампиони от 1990 г.