Путин най-накрая звънна на Елтън Джон. Сърът бе отправил молба към господаря на Кремъл да се срещнат и дискутират по въпросите на хомосексуалистите и правата им в Русия. После някакъв шегаджия си направи майтап и досущ като нашите телефонни измамници накара съралегендарния певец да повярва, че лично Путин му е звъннал.

Сега обаче нещата са сериозни, даже съвсем официални. Лично говорителят на Путин Дмитрий Песков, беше упълномощен да заяви:

Президентът на Русия Владимир Путин се обади по телефона на английския музикант Елтън Джон и се договори с него да се срещнат когато им съвпадат графиците.

Няма майтап. Информацията е подпечатана с гриф ТАСС.

Когато Елтън Джон се хвана на въдицита, написа в Инстаграм, че очаква и е много радостен, че Путин лично му се е обадил, за да могат двамата да обсъдят незачитането на правата на хомосексуалното малцинство в Русия. Благодаря Ви господин президент. Така написа тогава Елтън Джон. Това беше на 15 септември.

Тогава Песков каза, че информацията е абсолютно менте, но Путин е винаги готов да разясни на Елтън Джон реалното положение на хомосексуалистите в Русия.