Едно от нещата, което искам да направя, е картите за транспорта за пенсионери в София да бъдат безплатни, заяви в предаването "Беновска пита" на "Канал 3" кандидатът за кмет на София Георги Кадиев, издигнат от коалиция от АБВ и "Български социалдемократи".

"Бюджетът на София е 1,5 млрд. лв. годишно. Всеки жител внася средно по 1000 лв. чрез данъците си. Едно 5-членно семейство трябва да получи услуга за 5 хил. лв., а реално получава за 2 хиляди. Разхищения, корупция, 3 пъти асфалтиране на "Цариградско шосе", всички го виждате", коментира Кадиев, който припомни, че 10 000 деца в столицата остават без възможност за настаняване в общински детски градини.

Кадиев се ангажира и с построяване на 50 нови детски градини и 1000 общински жилища. През последните 10 години общината не е построила нито едно жилище, припомни той: "Колко струва една детска градина? 1,5 млн. лева. Общината с бюджета си от 1,5 млрд. лв. да не може да отдели 75 млн. лв., за да реши проблема?"

з съм ляв човек и винаги ще остана такъв, това са принципите ми. Казал съм от самото начало, че няма да ставам член на нито една партия. Нито на АБВ, нито на "Български социалдемократи", коментира Кадиев, който автоматично беше изключен от БСП заради това, че се яви като кандидат за местните избори от друга партия.

"Ако Михаил Мирчев беше добър кандидат, аз нямаше да съм кандидат днес", коментира лаконично Кадиев кандидата на БСП за кмет на София.

"Фирмата за електроенергия на съпругата ми е на загуба от 1,5 млн. лв. за 2014 г.", поясни Георги Кадиев. Той припомни и добилия известност през март факт, че е написал подписаната от покойния бизнесмен Илия Павлов статия "Време е да обуздаем организираната престъпност", известна като "гущерът си къса опашката":

"Бях на една среща с Димитър Иванов (б.р., тогава зам.-шеф на холдинга "Мултигруп"). Той ме помоли, напиши нещо от негово име. За статията не съм получил нищо. Нито стотинка. Илия Павлов не ми се е обаждал, той тогава беше в Америка и дори не видя статията."

"Това беше през 95-а година, направих го от професионална амбиция, днес бих го написал по-добре", каза Кадиев.