"Ако руснаците искат да удрят терористите, аз съм ОК с това", заяви по Си Ен Ен милиардерът Доналд Тръмп. Той се бори за кандидатурата на републиканците за президентските избори догодина и убедително води пред конкурентите си.

"Руснаците не зачитат нашия президент. Те нямат наистина вече респект от нас. И точно за това го правят (б.р. бомбардировките в Сирия)", коментира още той.

За разлика от официалната позиция на Щатите, че Москва всъщност удря позиции на бунтовниците срещу Асад, а не на джихадистите от т.нар. Ислямска държава, Тръмп каза, че вярва, че целта на Кремъл са наистина ислямските терористи. И аз чух, че бомбардирали бунтовници, но все пак те повече искат да ликвидират терористите, за да не отидат терористите в Русия, подчерта той. Смятам, че руснаците ще се бият с джихадистите, уточни той.

Тръмп нарече Башар Асад лошо момче, което е избило десетки хиляди души в собствената си страна. Може би руснаците се опитвам да му помогнат, допусна милиардерът.

Кандидатът за Белия дом обяви, че ако Обама приеме бежанци от Сирия, той ще ги върне всички в Близкия изток, ако бъде избран за президент. Според него чрез бежанците ще се промъкнат много терористи в САЩ, които ще извършват кървави атентати.