"Предложението на Таско Ерменков е грешно и вреди на националната сигурност на България. Няма основание да се стеснява толкова кръгът за директор. Надяваме се за президентско вето."

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в парламента днес по повод редакционната поправка, която вчера депутатът от БСП Таско Ерменков изненадващо вкара в Закона за военното разузнаване вчера. Според нея директор на служба "Военна информация" може да е само военнослужещ с действителна военна служба, което прави настоящия титуляр Йордан Бакалов негоден за поста.

Предложението на Ерменков бе дискутирано много и срещу него се възрази остро от страна на Реформаторския блок, но ГЕРБ го подкрепиха и то мина.

Преди по-малко от половин година бившият депутат от СДС и служебен министър Бакалов влезе във „Военна информация” след скандал за досиетата на РУМНО между предишния началник на службата Веселин Иванов и военния министър Николай Ненчев.

Военният министър Николай Ненчев също защити Бакалов, като отбеляза, че всички военни също подкрепят назначението и отбелязват, че е по-добре ръководителят на службата да е цивилен.

"Изключително съм доволен от неговата работа и неговия професионализъм", отбеляза министърът.