"Това не съм аз, не съм учила в българско училище, не съм била нито чавдарче, нито пионерче. Опитват се да спекулират. Ако се гледа и се разпознае този, който е, нека се обади. Няма как да съм аз, не съм имала нито такава шапка... Не съм учила в българско училище".

Това заяви пред Нова ТВ регионалният министър Лиляна Павлова. Така тя коментира една снимка, която отдавна циркулира в социалните мрежи. На нея се вижда пионерче, което стои до Тодор Живков по време на манифестация. Според публикациите това пионерче е именно Павлова. Министърът каза, че детето не е и нейна роднина.

Известен факт от биографията на Павлова е, че тя е внучка на Георги Павлов, партизанин и член на ЦК на БКП.

"Целта ми е да довършим успешно мандата, защото с програмата, която сме си поставили, предизвикателството е достатъчно голямо за мен. За мен министър е сезонна работа, нещо временно. По-важното е да запазя професионализма. Опитвам се винаги да съхраня и експертното в себе си”, каза още Павлова.

Според нея отношенията между министрите в кабинета са хармонични, но това не важи за партиите в парламента.

"Към момента не водим политика и не работим за предсрочни избори. Няма причина да искаме такива – и хората, и ние се уморихме от такива. Поредни избори ще дебалансират тотално и без това крехкият финансов подем на държавата", коментира Павлова.

Според нея 2015 г. ще бъде запомнена като годината с много ремонти.