ДСБ е няма да плаща повече на медии, контролирани от депутата от ДПС Делян Пеевски, става ясно от съобщение на лидера ѝ Радан Кънев във Фейсбук.

Днес се проведе извънредно заседание на щаба на ДСБ. Направихме известни персонални и структурни промени в щаба и PR екипа. Прецедентът с платено участие на представител на ДСБ в медия, контролирана от г-н Пеевски, няма да се повтори.

ДСБ не печели популярност и не купува благосклонност чрез медии, чиито собственици не спазват елементарни журналистически стандарти, олицетворяват нелигитимната връзка между бизнес и политика и служат за бухалка срещу истинските реформаторски решения, пише Кънев

Повод за заседанието на щаба на ДСБ стана гостуване на кандидата на РБ за кмет на столицата Вили Лилков в предаването "Беновска пита" на Канал 3 миналата неделя, което беше означено с надпис "Платено участие".

Участието на Лилков доведе до брожения в социалните мрежи, защото телевизията е собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева.

PR-екипът на ДСБ направи сериозна издънка тази седмица, като изпрати до медиите интервю на Радан Кънев пред Австрийската национална агенция, преведено с Google Translate, което беше пълно с "бисери" заради машинния преводач.