Фейсбук накрая разкри как ще разреши искането на хората да има бутон "Не харeсвам". Социалната мрежа предлага шест нови емотикона, които изразяват чувства, пише "Индипендънт".

Миналия месец Марк Зукърбърг намекна, че Фейсбук иска да увеличи възможностите на бутона "Харесвам" като даде на хората начин да реагират, когато те са разстроени от някаква новина. Социалната мрежа предлага своето решение сега под формата на eмотикони, които означават "Любов" (нещо като много силно харесване, до степен на влюбеност), "Хаха" (с него обозначавате нещо, което много ви забавлява и разсмива), "Йе" (изразявате удоволствие), "Уау" (учудване, изненада), "Тъга" и "Гняв, недоволство".

Бутонът "Не харесвам" може да се използва за тормоз и да кара хората да се чувстват недобре, затова е потърсено по-меко решение, което да не е толкова директно негативно, решават от Фейсбук. Бутонът "Харесвам" остава, но потребителите ще имат възможност да оценят и да изрязат емоциите си и усещанията си към дадена публикация с още шест емотикона.

fbreactions.png​ 

Първо тестово емотиконите ще бъдат въведени в Испания и в Ирландия.