Поне четири крилати ракети, изстреляни вчера от руски кораби от Каспийско море по цели в Сирия са паднали на територията на Иран, съобщи Си Ен Ен. ТВ канълът се позовава на двама експерти. Те имали достъп до военното разузнаване и секретни документи.

Според единият специалист имало нанесени материални щети в Иран, но другият заявил, че все още няма достатъчно информация.

Смята се, че руснаците са изстреляли 9 ракети, наречени "Калибер". Те били използвани за първи път в реални бойни действия.

Вероятно ракетите са паднали в северозападния район на Сирия. Не са известни причините за провала на крилатото оръжие.

Руските медии не съобщават нищо за инцидента. Според спецове в Москва всички цели са били поразени от изстреляните от кораби ракети.

Западът вече няколко пъти изрази загриженост, че Кремъл насочва бомбените удари не по позиции на джихадистите от "Ислямска държава", а по щабове на бунтовниците срещу президента Асад.

Днес в Брюксел войната в Сирия бе в центъра на дискусията между министрите на отбраната на страните членки на НАТО. Генералният секретар Столтенберг обяви, че силите за сигурност на Алианса ще бъдат увеличени на 40 000 - двойно от предварително предвиденото. 

Това е послание към всички държави от Съюза и техните граждани, да знаят, че НАТО ще ги пази и ще ги защити, заяви генсекът.