Тенденцията предизборните дебати да изглеждат много вяли по време на тази кампания за местен вот намери поредното си изражение. Сегашният кмет и кандидат-кмет от ГЕРБ във Велико Търново Даниел Панов отказа да се яви на тв дебати в студиото на "Тази събота" по бТВ.

Водещата Евгения Марчева обясни как Панов отначало приел с ентусиазъм поканата за участието. Даже се интерисувал предварително кога трябва да се появи в студиото. Бил готов още миналата седмица да пътува от Велико Търново за дебатите. Три дни преди днешната предизборна среща на кандидатите за кмет на града обаче Панов обявил, че няма да участва.

Особено интересна е мотивацията за това решение. Според обясненията на партийните пиари, цитирани от Марчева, Панов получил резултатите от социологически проучвания, които му отреждали победа още на първия тур. Сегашният кмет решил, че няма нужда да се хаби да пътува, да участва и да дава повод на опонентите си да се упражняват на негов гръб и да трупат дивиденти.

На местните избори през 2011 година Панов беше избран за кмет на Велико Търново на втори тур като кандидат на ГЕРБ с 51,81% подкрепа.

Случаят е показателен, защото не е единичен. В много от студиата сегашните кметове, които са кандидати за нов мандат, въобще не участват. Или защото се чувстват уверени в победата си, или защото не искат да отговарят на обвинения и критики.