„Игра на тронове“ може да има още само шепа останали сезони до завършека си, но почитателите на Джордж Мартин нямат повод за тревога – писателят подготвя нов телевизионен сериал. Проектът се казва „Смяна на кожата“ и по него работи дъщерната компания на НВО „Синемакс“.

Сериалът, базиран върху новела на Мартин от преди повече от четвърт век, разказва за върколак – събирач на дългове, и за негов приятел, частен детектив. Двамата откриват мрачна тайна зад поредица от жестоки убийства в морално загниващия индустриален град, където живеят.

В момента се работи по сценария, а след това ще бъде заснета пилотната серия. Ако тя бъде одобрена от телевизионната мрежа, проектът ще бъде задействан. Има добри шансове да получи пълен сезон, предвид огромния успех на „Игра на тронове“.

И въпреки че самият Мартин засега няма да работи по него, тъй като е зает с довършването на поредния си роман от серията „Песен за огън и лед“ – „Ветровете на зимата“, той коментира, че сценаристът е бил „отвян“ от новелата му.

„Много съм щастлив да обявя, че „Синемакс“ имат интерес към авторските права на „Смяна на кожата“, необичайна върколашка новела, която написах в края на 80-те години – казва Мартин, цитиран от „Лайв Джърнъл“. – Сделката е затворена и се работи по пилотен сценарий. Разбира се, това е Холивуд и никога не се знае къде ще приключат нещата…, но ако харесат сценария, ще заснемем пилотна серия и ако и тя бъде одобрена – сериалът ще бъде излъчен.“

Писателят завършва, че върколаците се задават към телевизорите ни. Навярно.

"Вийте за това“, призовава той.

Площад Славейков