Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви пред бТВ, че зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов приглася на медиите на Пеевски. Той обаче призна, че не може да твърди, че Цветанов плаща на тези медии.

"Г-н Цветанов в момента приглася на медиите на Пеевски. Не мога да го обвиня, че им плаща. Приглася им срещу десни кандидати", каза Кънев.

Според него именно Пеевски разделя десницата.

"Всички медии на Пеевски от повече от година се опитват да вкарат пробойна между ГЕРБ и Реформаторите. Изглежда, че успяват да го направят. Който плаща днес на медиите на Пеевски, утре ще плаща на фирмите на Пеевски, ще им отваря "лафките" в градовете си. Медиите на Пеевски имат само един враг. Този враг са кандидатите на Реформаторския блок. Дребнаво политически ние печелим от това", коментира Кънев.

Според него излязлата информация за кандидат-кмета на Реформаторите във Варна Чавдар Трифонов, че има осъдителна присъда за шофиране в нетрезво състояние е черен пиар.

"Черен пиар е да се извади информация отпреди 8 години, да се извади 10 дни преди изборите, срещу кандидата, който качва най-бързо, сигурен участник на балотажа. Това излиза през медиите на Пеевски като фронтална атака. Чавдар е с най-големи шансове. Знам за тази присъда. Реабилитацията по тази присъда е насъпила през 2010 г. Който я е използвал, няма право да я притежава. В съдебното му досие не съществува думата "осъждан". Чавдар ще спечели много. Това е същото като партийната книжка на Софиянски", каза Кънев.

И продължи:

"Преди 8 години Чавдар е направил огромна грешка. Не е извадил пари да си плати подкуп. Отишъл е пред съдията, признал си е. Изтърпял си е присъдата, реабилитиран е. В момента не си плаща рекет на медиите на Певски за защита. 90% от политиците в България го правят. Когато седне на кметския стол, той ще е независим от Пеевски".

Според него Бойко Борисов също приглася на този черен пиар и се е опитва да защити Цветанов, заради включването му в атаката срещу Трифонов. Кънев е убеден, че от страна на Цветанов това е голяма грешка и по този начин "той се застреля в краката". 

Кънев каза още, че евентуалното му кандидатиране за президент не е тема преди края на местните избори. Той коментира президентския вот принципно.

"Какво е най-добре да се случи - да има предварителни избори вдясно, единен десен кандидат, който да спечели от първи тур без подкрепа на ДПС. Да избегнем това, което се случва на местните избори. Десните водят помежду си дебат, силните кандидати почти навсякъде са двама десни. Те тепърва ще използват ДПС за балансьор. Така отслабваме десницата. Напоследък включваме медиите на Певски в това да превърнем дебата в грозна битка на черния пиар".