Преди много, много години в една софийска будка за алкохол и цигари...

Така може да започва поредната сага с Волен Сидеров, който днес най-изненадващо пристигна в сградата на Висшия съдебен съвет преди началото на заседанието му и пожела да бъде изслушан. 

Малко преди това пред централния вход на ВСС на ул. "Екзарх Йосиф" 20-ина души, поддръжници на Сидеров, спонтанно се събраха на мълчалив протест с плакати, на които пише „Цацаров, свали имунитета” и „Цацаров – американска марионетка”, предаде Нова тв.

Магистратите решиха да го допуснат в залата и да го изслушат. Пред ВСС Сидеров поиска оставката на главния прокурор Сотир Цацаров.

„Аз не вярвам в безпристрастността на съдебната система, нека този случай да стане начало на тази реформа. Искам главният прокурор да бъде разследван. Журналистите са пристрастни и никой не ме отразява обективно”, каза още той.

Според него Цацаров трябва да си подаде оставката като главен прокурор, защото е извършил документна измама, свързана с имотното състояние на съпругата си. Сидеров каза, че „е жертва на двойни стандарти” и обясни, че срещу него се води политическа атака.

Сидеров се обърна към Цацаров и го попита, защо не си подаде оставката и да бъде разследван заради “имотната измама” в която го обвинява. От своя страна Цацаров му обясни, че той няма такъв имунитет, какъвто Сидеров има. Депутатът заяви, че ще запознае с данните, с които разполага, етичната комисия и поиска от членовете на съвета да поискат отстраняването на главния прокурор.

От "Атака" изпратиха писмо до медиите, в което уточняват, че министърът на правосъдието Христо Иванов е поканил Волен Сидеров на заседание на ВСС за 10 минути, за да изложи позицията си по новото искане на Сотир Цацаров за сваляне на депутатските имунитети. От пресцентъра на Министерството на правосъдието категорично отрекоха пред Клуб Z да има подобно нещо.

След среднощния екшън в софийски "клекшоп" за алкохол и цигари миналия петък главният прокурор поиска парламентът да свали защитата от лидера на „Атака” и неговия съпартиец Десислав Чуколов. Народното събрание обаче е във ваканция до изборите за местна власт.

Според прокуратурата доказателствата сочат, че двамата са извършили хулигански действия. Освен това те оказали съпротива на полицаи, а действията им се отличавали с изключителен цинизъм и дързост. Установено било и че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицаи.

„Нищо хулиганско не съм извършил”, твърди Сидеров. Той се закани още преди дни, че ще поиска имунитета на главния прокурор и че ще съди главния секретар на МВР. От „Атака” дори съобщиха, че вече събират подписи за отстраняване на Сотир Цацаров от поста му.