Премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че кампанията за местния вот е вяла, защото той не участва в нея. Борисов говори пред журналисти, след като даде показания по сигнал на "Протестна мрежа" във връзка с прелитането на руски самолет над територията на България.

"Явно, че като не участвам пряко в една предизборна кампания, все едно няма кампания. Искате ли да се включа за два-три дни и да видите от вяла каква ще стане? Изведнъж всичко живо ще започне да иска дебати по телевизии, радиа. Помните ли по други избори каква молба е била от всяка една телевизия или радио, да се явя на дебат с някой", изтъкна Борисов с гордост.

Според него ГЕРБ води нормална предизборна кампания, а на терена няма други партии, освен ГЕРБ, Реформаторския блок и ДПС.

Премиерът не е смутен от вялата кампания.

"Кое да ме смущава? Да им дам на БСП хора или какво?", попита Борисов.

Той бе попитан и защо точно по време на кампанията почти всеки ден се откриват някакви обекти, като лентите се режат или от него, или от министри. Тези мероприятия силно контрастират с изявленията на Борисов, че той и министрите му не участват в кампанията.

"Откривам. Хайде, направете си така схемите, че като направиш първа копка преди няколко години, преди да знаеш датата на изборите, че е преди 25 октомври, в последните дни. Сега в четвъртък ще стане "Струма", да не я ли пуснем? "Марица" става готова в петък, да не я ли пуснем?", бе нетърпящият възражение отговор на премиера.

И изтъкна, че ако правителството на Пламен Орешарски и това на тройната коалиция не са спрели строежа на двете магистрали те са щели да бъдат открити още преди година.

"Аз ли съм виновен, че те ги спираха? Сега да не ги предоставим на хората, а да чакаме да минат изборите. Така ли?", гневно попита премиерът Борисов.

Той допълни, че се надява, че е случайно това, че точно преди изборите е разпитван от съдебната власт.