Нов реформаторски разкол се очерта, след като зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски участва в телевизията на Делян Пеевски Канал 3 и от ефира й обвини лидера на ДСБ Радан Кънев, че медийните му изяви се свеждат само до личните му предизборни дела, не и до общите за Блока. Тази сутрин по БНТ Кънев отрече да има напрежение, но пък и не скри отношението си към медиите на депутата от ДПС.

На въпрос в действителност ли изразява лични мнения и не ангажира с тях целия Реформаторски блок, както твърди Зеленогорски, лидерът на ДСБ отвърна: 

"Казал го е по повод на изяви, които в действителност ангажират личното ми мнение. Като тази на ДСБ, че няма да участва в медии на Пеевски".

По думите на Кънев информациите за напрежение между ДБГ и ДСБ идвали "отново от същите медии".

"Има непрекъснати опити да се вкарат някакви клинове между мен и Найден. Шансовете са абсолютно нулеви", допълни съпредседателят на Блока.

На забележка на водещия, че по Канал 3 тече кампания и на реформаторите, Кънев отвърна:

"Аз нямам отношение към медията, ДСБ също. Те се занимават с нас и провеждат една тежка, грозна кампания срещу нас. Тя е по три направления - "против" Реформаторския блок, "против" електронното гласуване и "за" Путин".

Лидерът на ДСБ отново потвърди думите си, казани в интервю преди няколко дни - че има намерение да се кандидатира за президент през 2016-а.

"Много скоро след местните избори ще имаме позиция по този въпрос, не мисля, че това е наистина важно в момента. Важно е да не дописнем да се разцепи коалицията преди местните избори от някои, които действат в стил "който не е с мен е против мен". На президентските избори трябва да се гледа като на средство десницата да е обединена и да не зависи от ДПС. Да се прекрати митологията, че без ДПС не може да се избере президент и то на първи тур", каза Кънев.

Той бе помолен да коментира и мигрантската криза и начинът, по който България се справя с нея. 

"Българската държава се справя добре с охраната на границата, със строителството на оградата, с регистрацията на мигрантите и то далеч по-добре от някои съседни държави. Това, че се справяме добре отмества до голяма степен мигрантската вълна към Македония, Сърбия", посочи Кънев.

Според него за пръв път България е успяла да наложи националния си интерес като общоевропейски, а германският канцлер Ангела Меркел не била най-подходящият преговарящ с Турция. За Кънев смъртта на мигранта край Средец е следствие на инцидент, а не на гонитба и престрелка.