"Бих си продал гласа, ако има кой да го купи."

Това заяви днес пред Нова телевизия Тодор Славков, внук на Тодор Живков. Той е кандидат за общински съветник в София от листата на партия "Напред, България".

Макар да изтъкна, че се шегува за продаването на гласа си, Славков допълни, че намеренията му да стане общинар са напълно сериозни.

"Хората трябва да се радват, че сега няма президентски избори. Всички, които ме познават, знаят, че мога да бъда сериозен. Имиджът ми на лентяй е създаден от медиите. Но аз никога не съм се старал да създавам друг, не ме е интересувало", допълни внукът на някогашния пръв български партиен и държавен ръководител.

Въдещите попитаха какво може да промени Тодор Славков в София.

"Абсолютно нищо, ако бъдем откровени. Двама общински съветници не могат да променят нищо.Ако успеем двама да вкараме, ще бъде успех. Ще бъдем коректив", отговори кандидат-съветникът.

Той призна, че винаги е гласувал за БСП с изключение на един-единствен път. Това е станало, когато баща му Иван Славков е участвал в изборите с "Напред България" преди десет години.

На въпроса откъде има пари за кампанията си Славков посъветва водещите да проверят в Търговския регистър. Там всичко е записано. Той има участие в няколко фирми, а също така има и завод в Стара Загора, където се произвеждат ракети, използвани в борбата с градушките.

Според внука на Тодор Живков носталгията по социализма е напълно разбираема, макар че тя няма да промени сега нещата.

Тодор Славков призна, че в България е имало лагери, но допълни, че имало и много реваншизъм. Трябвало да се знае, че лагерите били затворени през 1956-1959 г. Не можела да се прави никаква аналогия между Тодор Живков и Николае Чаушеску. Той се гордее с дядо си.

Кандидатът на "Напред България" коментира и международната политика на България.

"Според мене политиката на България спрямо Русия е крайно грешна. Но заради договора, подписан с ЕС, сме в тотална беизходица. По никакъв начин обаче не можем да напуснем ЕС, не знам дали ще бъде правилно", смята Славков.