Пореден случай на негативно посрещане на лидера на ДПС Лютви Местан по време на предизборна проява бе оповестен в публичното пространство. Сайтът infomreja.bg съобщи за освиркване на Местан и кандидатът на ДПС за кмет на Гърмен Ахмед Башев в местното село Дебрен, станало преди два дни.

Според информацията двамата са били посрещнати със скандирания "Не вярваме вече на ДПС", "Ахмед Башев вън от община Гърмен", "Измамници", "Престъпници", "Феодали" и "Ууу". А бивши членове на ДПС, отстранени, защото са неудобни на Башев, успели да изключат озвучителната уредба, докато ораторите говорели.

След освиркването на Местан и Башев, лидерът на ДПС изпуснал нервите си и нарекъл "кучета" хората, които не спирали да сипят обиди по негов адрес, с което още повече предизвикал недоволството им. Според присъствали на събитието митингът на ДПС бил незаконен, защото те използвали насъбралите се хора, дошло за предизборната изява на настоящия кмет на Гърмен Минка Капитанова. Тя е кандидат на "Движение за просперитет и сигурност наобщина Гърмен". Полицията дори първончално се възпротивила, но после дала толеранс на Местан и актива на ДПС. Подобни сцени имало и в съседното село Дъбница.

Самият Башев обаче бе на по-различно мнение за събитията в Дебрен.

"8 човека. Те бяха пред нас на една маса, пиеха бира. Те просто седяха и пиеха бира. Изключиха тока по едно време, после пак го включиха, за да не можем да ползваме уредбата. От тях 5 човека от Дебрен, трима души от Рибново. Аз бях на трибуната, те бяха на 20 метра от мен".

Така Башев отговори на въпрос на Клуб Z вярно ли е, че активът на ДПС е получил сериозни освирквания. Капитанова не бе открита за коментар.

Сайтът infomreja.bg разпространи и видео от събитието.