Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепи сегашния кмет на столицата Йорданка Фандъкова в предизборната кампания.

"През последните 4 години КРИБ активно участва в консултативния бизнес съвет към кмета на София", каза председателят на бизнес организацията Кирил Домусчиев по време на днешната си среща с кандидата за кмет на София от ПП ГЕРБ.

Двамата подписаха подписаха меморандум за съдействие в развитието на стопанската дейност и осигуряването на благоприятна бизнес среда в столицата.

"Ще се радвам при един следващ мандат на г-жа Фандъкова това партньорство да продължи и ние да можем да участваме със съвети и мнения, касаещи София и нейното развитие. Ние сме силно удовлетворени от това, което се реализира в мандата на г-жа Фандъкова и се надявам партньорството ни да продължи", посочи Домусчиев.

Според него подписаният меморандум предвижда много ангажименти за Йорданка Фандъкова, които тя приема да изпълни при евентуалното ѝ преизбиране за кмет на столицата.

"Както знаете, една от темите, която КРИБ много застъпва, е битката със сивия сектор. Това е нещо, за което с г-жа Фандъкова се договаряме заедно да се борим и заедно да предприемаме мерки, които да доведат до свиването на този сектор. КРИБ, като организация на отговорния и светлия бизнес, ще застава винаги с идеи и предложения за подобряване на нашата столица", обясни още Кирил Домусчиев.

Фандъкова също акцентира върху доброто взаимодействие с бизнеса.

"През последните години успяхме да привлечем и да инвестираме в развитието на София 3 млрд. лева като 2 млрд. от тях са безвъзмездни европейски средства", каза тя.  

Шефът на Камарата на строителите Светослав Глосов благодари, че по време на най-голямата криза столичната община е продължила да инвестира и така е осигурила работа за строителния бранш.