Петима зам.-министри попаднаха в надзорния съвет на новата държавна структура "Фонд мениджър на финансови инструменти", която е под шапката на Министерство на финансите. Институцията ще управлява финансовите инструменти - инвестиционните схеми за публично-частно партньорство, по които до 2020 г. за страната ни са предвидени 777 млн. евро от Брюксел. Организацията е регистрирана в Търговския регистър на 21 октомври, като уставният ѝ капитал е 800 000 лева.

Под нейната шапка влизат съответните средства по програмите, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд и Кохезионния фонд, както и по Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейския фонд за морско дело и рибарство в България.

В надзорния съвет на т.нар. Фонд на фондовете, влизат зам.-министърът на икономиката Любен Петров, зам.-министърът на земеделието Васил Грудев, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, както и зам.-финансовият министър Карина Караиванова-Ганозова.

Освен тях в надзора са Яна Георгиева - директор на управляващия орган по Оперативна програма "Околна среда" и Добринка Михайлова - бивш директор на изпълнителната агенция "Одит на средствата от ЕС".

Фондът има трима управители - Валери Белчев, Иван Даков и Мартин Дановски, които финансовият министър Владислав Горанов представи като експерти с дългогодишен опит във финансовата сфера.