Кандидатът за кмет на Русе и за общински съветник от "Национална републиканска партия" Венцислав Ангелов-Чикагото е обявен за национално издирване.

Информацията бе потвърдена и от източник от окръжната прокуратура в града.

Ангелов е издирван, за да се приведе в сила окончателната му присъда от три години и шест месеца лишаване от свобода за трафик на наркотици.

Той обаче не е бил открит на адресната си регистрация.

Присъдата на Върховния касационен съд, който намали първоначалната присъда от шест години затвор, издадена от Русенския окръжен съд, бе обявена в края на септември.

Междувременно Ангелов бе регистриран за кандидат за кмет и за общински съветник, което според Изборния кодекс му дава имунитет по време на предизборната кампания.

Това обаче не важи в случаите, в които е заварен да извършва тежко умишлено престъпление.

В този случай обаче има произнесена присъда, издадена по време на кампанията.

Чикагото е обявен за национално издирване, но все още фигурира в списъците на ОИК-Русе. Той не може да бъде заличен, докато не се окаже в затвора.

Въпреки че полицията все още не може да открие Чикагото, той продължава да е активен и във фейсбук. В социалната мрежа се появиха няколко статуса от негово име. Повечето са със съдържание, което не подлежи на медийно публикуване. Затова цитираме само по-приемливата част от едно от посланията:

"...Толкова съм близо до теб, че чак не можеш да си го представиш.... В Банкя съм"