Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, придружен от десетина души нахлу в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в столицата, предаде БГНЕС.

Инцидентът е станал около 20,15 часа. Сидеров заедно с депутата Десислав Чуколов и още десетина души, сред които 5-6 много високи и яки момчета нахлули в сградата и изблъскали портиера. Групата се качила на втория етаж, където по това време се провеждали учебни занятия.

„Сидеров и хората му заплашиха студентите. Някои от тях са били обиждани грубо, наричани са с какви ли не имена. Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ“, обясни пред агенцията ректорът на НАТФИЗ професор Любомир Халачев. На място е пристигнала полиция.  

„Надявам се, че полицията ще предприеме всички мерки. Един от нашите студенти ми сподели, че ако след този случай, при който има толкова много свидетели, нищо не стане, ще напусне тази държава“, каза още професор Халачев. 

Това е поредното от серията изпълнения на вожда на "Атака". Преди около две седмици той влезе в новините с опити за тормоз и "граждански арест" над клекшоп на ул. "Раковски". Тогава той посегна и на полицай по признанието на вътрешната министърка Румяна Бъчварова. След това нахлуваше на заседания на ВСС. Явно обаче "Раковски" е предпочитано място за саморазправа на атакиста.