Премиерът Бойко Борисов обяви, че и България може да затвори границите си за мигранти, както наскоро направи Унгария.

"Няма да оставим нашите народи да станат буферна зона, ще имаме готовност по същия начин да затворим границите", заяви премиерът Бойко Борисов след тристранната среща с премиерите на Румъния Виктор Понта и на Сърбия Александър Вучич относно мигрантската криза в Европа, предаде БГНЕС.

"Няма да изложим нашите страни на опустошителния натиск на милионите, които биха дошли", казва Бойко Борисов. "Нашият проблем и нашият страх е, че няма стратегическа крайна цел – до къде ще стигне тази вълна, къде тези бежанци ще работят, как ще бъдат интегрирани, къде ще бъдат обучавани децата им. Ние нямаме право да изложим нашите народи на този натиск и дори да се сливат цели системи", каза още българският премиер.

Александър Вучич добави, че тримата премиери са се обедини около съвместни инициативи и решения, които да защитават националните интереси. "Ние сме лоялни партньори и добри съседи", каза сръбският премиер. Той съобщи, че Виктор Понта е предложил помощ за охрана на сръбската граница. Вучич отбеляза и че досега не е имало инциденти по българо-сръбската граница. "Съвместно ще охраняваме границите си”, каза още Вучич.

Очаквайте подробности.