Изборите са празник и тържество на демокрацията. Изборите имат смисъл само, ако се гласува. Затова призивът ми е да се гласува по съвест.

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан след като упражни правото си на вот, предаде БГНЕС.

"Само глас, който е израз на свободната воля на българския гражданин може да бъде лечение и на недъзите на демокрацията. Затова призивът е да се гласува по съвест и гласът ни да бъде призив на свободната ни воля”, заяви Местан.

Запитан как ще коментира, че днес някои лидери на партии си позволиха да използват логото на кампанията си и да кажат за кого са гласували, Местан отговори:

"Ще отговоря на този въпрос след края на изборния ден, или днес по време на пресконференцията. Да направя коментар по същество означава да влизам в пряка или косвена полемика било с премиер или лидери на други политически сили, което по същество би представлявало продължаване на предизборната кампания в изборния ден нещо, което Изборният кодекс забранява категорично. Предизборната кампания приключи в петък, 23 октомври, 00.00 часа. Затова няма да бъда сред председателите на партии, които биха си позволили пряко или косвено да правят политически внушения в изборния ден”.