И на балотажа в Пловдив Реформаторският блок ще играе срещу кандидата на ГЕРБ - настоящият градоначалник Иван Тотев. От РБ обмислят да декларират подкрепата си за опонента на Тотев - Славчо Атанасов, научи Клуб Z.

На вота на 25 октомври Тотев взе 38,83% (по данни на ЦИК при обработени 27,84% от протоколите), а кандидатът на Патриотичния фронт (ВМРО и НФСБ се обединиха около тази номинация и се явиха заедно на вота, б.р.) Атанасов получи 21,49 на сто от гласовете. Двамата ще се изправят един срещу друг тази неделя.

Реформаторите пък застанаха зад кандидатурата на прясно отцепилия се от ГЕРБ депутат Здравко Димитров. Подкрепиха го, влизайки в местната коалиция "Здравко Димитров - Да решаваме заедно". Той обаче получи 10,66% от гласовете и отпадна от надпреварата.

Балотажът в Пловдив не е изненада, въпреки че от ГЕРБ разчитаха Тотев да победи още на първия тур. Двамата с Атанасов, който бе предшественика му на поста, ще се изправят за втори път един срещу друг на балотажа след последния местен вот.