Изпълнителният съвет на ДБГ днес взе решение да бъде пуснато искане от Реформаторския блок (РБ) до ЦИК за ново преброяване на бюлетините във всички секции в столичните райони "Изгрев" и "Овча купел". Причината за това са сигнали за неправилно отчитане на гласовете. Реформаторският блок пуска сигнали и искания за ново преброяване и на преференциите в над 10 секции в столицата, за които имало основателни съмнения, че комисиите изобщо не са отчитали.

От РБ ще настояват и за ново преброяване на бюлетините в Смолян, Велинград и Белово, заради съмнително големия брой недействителни гласове и поправки в протоколите.

Отделно реформаторите ще отправят искания до ОИК в Стара Загора и Бургас за преброяване на преференциите, заради данни, че такива не са били броени в трите областни града. 

В същото време СДС отчете израстване на РБ в сравнение с парламентарните избори, както и собственото си добро представяне. От "Раковски" 134 припомнят, че на първи тур имат петима избрани кметове: Петър Паунов в Кюстендил, Златко Живков в Монтана, Стоян Гарчев в Антон, Емил Илиев в Струмяни и Людмил Терзиев в Хаджидимово. СДС ще има свои представители на балотаж в три района на София, в Силистра и още 8 общини. В над 100 населени места партията има избрани кметове и такива, които отиват на балотаж.