В столицата на Чечня започна строителството на нов университет. Новината бе съобщена първо от президента на републиката Рамзан Кадиров на личния му сайт със следния текст:

"Селям Алейкум! След 18 месеца ще отвори врати Международния университет в Грозни. С президента на световноизвестната фирма "Emaar" Мохамед ал-Абари взехме участие в церемонията по старта на строителните дейности. Правото до положи капсулата в основите на зданието получи студентът от Държавния университет на Чечня, хафъз (човек, който знае Корана наизуст) и любим внук на първия председател на Чеченската република, герой на Русия Ахмат Хаджи Кадиров - Хамзат Кадиров. Университетът ще бъде построен под егидата на моя брат, принца на Абу Даби Мохамед Бин Зайед Ал Нахян."

За новия университет се уточнява, че основаването му е резултат на съвместна инициатива от страна на Австралия, Малайзия, Обединените арабски емирства и Русия. Преподавателите във ВУЗ-а също ще идват от тези държави.

Чеченският президент уточнява и че вече е поставил задачата университетът много бързо да влезе в топ десет на най-добрите висши училища в света.

Рамзан Кадиров е изключително активен в социалните мрежи. Чеченският водач по няколко пъти на ден публикува видеа и снимки от служебните си и лични ангажименти. Има стотици хиляди последователи от цял свят в туитър и фейсбук. Наскоро той помоли руския президент Владимир Путин да му разреши да прати свои войски срещу "Ислямска държава" в Сирия, подчертавайки, че тези хора нямат нищо общо с религията.

"Искаме да им покажем какво е война на тези шейтани. Клели сме се в Корана да ги гоним където и да отидат", каза тогава Кадиров.