Юрген Клоп спечели първия си голям мач в Англия - неговият "Ливърпул" срази "Челси" с 3:1 насред Лондон в мач от Висшата лига на Англия. Много вероятно е това да се окаже последният мач на Жозе Моуриньо на "Стамфорд Бридж" във втория му период в клуба.

"Сините" имат кошмарен сезон, отборът изглежда гроги, а според британската преса мачът с "Ливърпул" е бил последната възможност за Моу да докаже на Роман Абрамович, че може да обърне нещата. Това е най-лошата защита на титла в историята на Висшата лига. Чака се решението на олигарха. Единствено огромната неустойка в договора на португалеца може да го спаси - 30 милиона паунда.

"Червените" направиха много силен мач в дома на "Челси", въпреки че губеха с 0:1 с гола на Рамирес още в първите минути. Гостите имаха повече чисти положения, атакуваха по-опасно, действаха по-аргесивно. В края на първото полувреме Фелипе Коутиньо изравни. В 72-ата пак той направи обрата пълен. А в 83-тата влезлият като смяна Кристиян Бентеке доуби "сините".

"Ливърпул" за първи път вкарва три гола на "Стамфорд Бридж", и тимът вече почна да играе футбола на Юрген Клоп - на пълна газ, както обича да казва той. Германецът се скара с човек от скамейката на "Челси" през второто полувреме.