Изборният ден започна в 6 часа, съобщават от пресцентъра на МВР. Създадена е организация за осигуряване на обществения ред и няма регистрирани сериозни нарушения. В населените места, където се провежда втори тур, полицейски служители са ангажирани с охраната на избирателните секции.

В  областните дирекции на МВР е организирано дежурство на 24-часов режим на щабовете, които приемат и отработват сигнали, свързани с нормалното провеждането на втория тур на местните избори. Създадена е организация за обработване на информацията, получена от структурите на МВР, от граждани и НПО. Основната цел е противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите. Действията се осъществяват в координация с Прокуратурата на Република България, допълват от вътрешното ведомство.

Звената на дирекция „Български документи за самоличност“ днес ще бъдат отворени от 8 до 18 часа за издаване на удостоверения, които да послужат на гражданите с невалидни документи да упражнят правото си на глас.
Предприети са необходимите мерки за охраната на обществения ред и осигуряването на пожарна безопасност.
Припомняме, че в изборните помещения не се допускат хора с оръжие или други опасни за живота и здравето предмети.

Както е известно, в МВР действа гореща телефонна линия, на която всеки може да сигнализира за нарушения, свързани с изборния процес - 02/982 22 32.