Нова регистрация

В съавторство с Иван Червенков

Това са моите супергерои. Те притежават несравнима сила на духа. Сила, която съхранява идентичността на българите през вековете и успяват да я събудят.

Те имат свръхсили, с които успяват да запазят и да събудят българската национална идентичност.

Христо Ботев

История: Роден в гр. Калофер в семейството на учител, известно време сам работи като учител. Успява да събуди българския народ със статии, стихотворения и активна революционна дейност, въпреки че сам отбелязва, че село Борован спи. Успява да организира чета, с която се противопоставя на кървавото потушаване на Априлското въстание. Отличава се с безсмъртие.

Суперсили: поезия, мисъл за саможертва, речна навигация, смело сърце, остро перо и бърз ум. 

Екипи, в които участва с други супергерои: БРЦК и четата, с която превзема „Радецки“ и води боеве в Българско

Паисий Хилендарски

История: Роден в Банско, вероятно в семейството на богати търговци. Обикаля само за няколко години българските етнически територии, събира из архиви и манастири всякакви материали за историята на българите и написва „История славяноболгарская“.

Суперсили: ходене пеша, четене на архиви, смирение, набелязване на национални цели, събуждане на национална българска идентичност.

Екипи, в които участва: Не участва в конкретен екип на други супергерои, но предава част от свръхсилите си на поп Стойко Владиславов, известен после като българския супергерой Софроний Врачански.

Св. Кирил и св. Методий

История: Родени са в семейството на византийския военачалник Леон (Лъв). Кирил учи за шпионин и изпълнява поредица от опасни и важни дипломатически мисии по спасяване на военопленници. Методий се присъединява към брат си и заедно създават славянска азбука. След успението на Кирил, Методий продължава мисията за привличане на славяните в културната орбита на православните народи като епископ на Великоморавия. Двамата братя създават екип от супергерои, наречен св. Седмочисленици, които намират убежище в България и създават моще културен център в Преслав, откъдето през следващите години пръскат знание и светлина в целия славянаски свят.

Суперсили: владеене на множество езици, учителство, реторика, създаване на избрани люде, събуждане на българската идентичност през Възраждането.

Екипи, в които участват: Св. Седмочисленици

Текстът и илюстрацията са от фейсбук профила на Емил Джасим. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Форматът на картичките с колички и "супергерои" от пакетчетата с дъвки е толкова подходящ за описване на нечия национална идентичност, колкото летвите от щайгите за мебел от масивно дърво. Тъжно е да се гледа как всяко следващо българско "демократично" поколение е все по-необразовано и все по-примитивно.

Adrian

Не просто на този мангал джасим му се плаща да обижда всичко българско!!! Няма ли ДАНС и полиция да се заемат?????????

gopeto

Много ще съм любопитен да проверя образоваността ви на теб и на Джасим. Предполагам какъв ще е резултата. И въпреки това, какво означава по-необразовано поколение? Спрямо кого?

klk

клубзъ, въздържам се да Ви тегля една дълга и сочна,,що всъщност не си е..те м.....а, а? Какви са тия простотии, да правите сравнения с нашите национални герои, живели в лишения, аскетизъм, дали живота си за България с герои от анимационни филмчета. Ай сиктир!

майка на бъдеща тинейджърка

Клуб z,поздравявам ви,че разпространявате това.Поздравления и за създателите!След погрома над всичко българско в тинеджърските глави има място само за комикси.Но все пак тези глави са наши и съдържанието им също.Там вече трудно се прониква.Дерзай,Емиле,дерзай моето момче!!!!

Adrian

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

...

Срам, клубзъ СРАМ!

дебелян пеевский

Срамно е, че го допуснахте. Децата правят каквото могат.

Колорадски Бръмбар

Хайде сега, бургията Рашидов да даде значка "Стара планина" на бургията Джасем за изключителна креативност и идейност.

Adrian

Този докога ще се подиграва с българската история? Най-жалкото е че има последователи и последователки, които му вярват!!!

Развеселен

безвкусица. от гледната точка на човек, който харесва комиксови герои

zakkwylde

Къф е тоя примат на снимката ве! Нищо ли по-кадърно не е останало, та ни навирате нещастника с бездарните комикси и съчинителства. С един замах паднахте под Пик и Блиц заедно.

Страхотно! Ето това е подход на учител, принуден да работи с учебници писани от преподаватели сухари. А като чета плючвачите си мисля, че те са се възхищавали на римейките на революционните песни направени от Слави Трифонов.

Е, такива шарении можете да направите за нашите г-да другари политици. Ама за народните будители? А журналистите уж били будители. :)

socialen

Американизация. Срамота!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.