Руският лидер Владимир Путин днес отново се обърна към роднините на загиналите в самолетната катастрофа в пустинята Синай.

"Това е огромна трагедия. Със сърцата и с душите си сме с вас", заяви президентът по време на среща с министъра на траспорта Максим Соколов. И добави: "Бих искал още веднъж да изразя своите съболезнования на семействата и близките на жертвите. При такива трагедии, в подобни съдбовни моменти, безусловно е важно най-близките да чувстват рамото на роднините си, както и съчувствието, което съпреживява цялата страна", подчерта Путин. 

Кремълският вожд нареди да се отдели специално внимание на семействата на загиналите и да им се предостави всякакъв вид помощ. Всички социални въпроси трябва да се решат максимално бързо, заяви той.

След това президентът акцентира върху разследването на катастрофата. "Без съмнение трябва да се създаде обективна картина на станалото и какви изводи следват от това", посочи Путин. "Работата трябва да продължи докато не сме напълно уверени, че следствието е завършено и всичко е ясно", обясни руският лидер.

Министър Соколов, който оглавява Комисията за разследване на катастрофата, запозна държавния глава с подробности около следствието. Той изтъкна, че е много доволен от сътрудничеството с египетските власти, както и с всички институции в Русия.

На място в събота загинаха 244 души, които са били на борда на еърбъса. Засега властите не знаят точната причина за катастрофата. Джихадистите обявиха, че те са свалили самолета. Компанията собственик твърди, че външна намеса е довела до падането на машината. Но няма потвърждение на версиите от следствените органи в Египет и Русия. Напротив, хипотезата за терористичен акт по-скоро се отхвърля.