Емил Петров, журналист от икономическия отдел на Клуб Z, стана вицешампион на медийния турнир "Не-Димящи дула", част от традиционната надпревара по спортна стрелба "Софарма 2015". Емо бе близо до титлата, но най-голямата награда за него бе, че на финала стреля в един отбор с двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева.

На финала Гроздева и Петров заеха второ място с 66 точки, а първото позиция грабнаха европейската шампионка на пистолет Антоанета Бонева и фотографът Николай Дончев ("БГ Лайф") с 85 пункта. От карето единствено Емил Петров не се е занимавал професионално със стрелба, Дончев има дълъг стаж на пушка и е добре познат на родния рубеж.

Мария Гроздева на рубежа, Емо аплодира.

В битката за титлата напрежението на стрелбище "Гео Милев" достигна връхна точка. Указания на дуото Гроздева - Петров даваше лично съпругът и треньор на шампионката Валери Григоров.

Емил Петров впечатли в предварителните кръгове - стрелбата му бе точна и безпощадна като икономическите анализи в Клуб Z. Той даде трето постижение с 29 точки в първата престрелка, а след това мина с лекота елиминационната фаза - 41 т. на четвъртфинал (най-висок резултат), 31 на полуфинал... А за последно е хващал спортно оръжие в ученическите си години.

Участваха журналисти от 24 медии, сред които Клуб Z, БНТ, в. "24 часа", в. "Меридиан мач", "Спортмедия" и т.н. Призьорите бяха наградени от шефа на "Софарма" Огнян Донев, който проследи цялата надпревара. Във вторник и сряда турнирът събира най-добрите ни стрелци от цяла България на пистолет и пушка.