„Ако някой още иска да събори държавата – да заповяда”, каза премиерът Бойко Борисов в Пловдив по време на посещение в  местната пожарна.

Той се похвали, че е разписал целево средства за над 3,5 млн. лв. за системата на МВР. Днес сметките са заверени с министерско постановление, съобщи "Фокус".

Борисов обясни, че са предвидени 700 хил. лв. за ремонт на автомобилния парк на МВР. Половин милион лева ще бъдат дадени за специалните полицейски сили. 720 хил. лв. за зимни автомобилни гуми. Ще има средства и за смяна на принтери и компютри в почти всички дирекции на МВР. Има пари и за доставка на гориво, за ремонтиране на приемни за граждани и др. 

Днес също е било разпоредено да бъдат закупени нови над 200 микробуса и автомобили за специалните полицийски сили за превозване на бежанци.

Той призова полицаите да не се подвеждат и да не бъдат употребявани. Според него ако някой ги употреби "грехът ще си го носят сами".

 Борисов си припомни и че е бил на стаж в пловдивската пожарна. През това време не позволил на никой друг да влезе пръв в огъня, скормно се върна назад във времето министър-председателят.